Εργαζόμαστε για να το φέρουμε (το εμβόλιο) στα γραφεία των παρόχων».
382
post-template-default,single,single-post,postid-382,single-format-standard,central-core-1.1.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Εργαζόμαστε για να το φέρουμε (το εμβόλιο) στα γραφεία των παρόχων».

26 sept. 2023, Posted by admin in healthblog

Εργαζόμαστε για να το φέρουμε (το εμβόλιο) στα γραφεία των παρόχων».

Δεν θα το ξέρατε, ωστόσο, χωρίς να σαρώσετε τον ιστότοπο του FDA. Η επέκταση δεν είχε αναρτηθεί εμφανώς στον ιστότοπο της Abbott από τις 18 Ιανουαρίου. σύμφωνα με τις Συχνές Ερωτήσεις του , "κάθε κουτί προϊόντος έχει ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μετά από αυτήν την ημερομηνία".

Ο απλούστερος τρόπος για να ελέγξετε εάν το τεστ σας είναι έγκυρο είναι να αναζητήσετε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία. Ορισμένες δοκιμές, όπως το CLINITEST της Siemens , διαθέτουν την ημερομηνία τόσο στο κουτί όσο και στις δοκιμαστικές θήκες.

Εάν το τεστ σας έχει λήξει, διαβάστε τα ψιλά γράμματα στο εγχειρίδιο οδηγιών. Πιθανότατα θα λέει, ίσως με έντονη, υπογραμμισμένη γραμματοσειρά, να μην χρησιμοποιήσετε το κιτ.

Μην πανικοβάλλεστε ακόμα.

Καθώς τα τεστ είναι σχετικά καινούργια – κανένα γρήγορο τεστ OTC που έχει εγκριθεί επί του παρόντος από το FDA δεν είναι παλαιότερο από 13 μήνες – «είχαν, πιθανώς, μια αρκετά συντηρητική ημερομηνία λήξης στην αρχή», είπε ο Prins. «Οι εταιρείες συνεχίζουν να τα δοκιμάζουν… και να τα επικυρώνουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα».

Τα επιχρίσματα δεν πάνε άσχημα, είπε, προσθέτοντας ότι το συνοδευτικό υγρό, που ονομάζεται αντιδραστήριο, είναι συνήθως ένα διάλυμα άλατος που ονομάζεται αζίδιο του νατρίου .

«Τα περισσότερα διαλύματα αλατιού είναι αρκετά σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου», είπε ο Prins. «Δεν είναι κάτι που θα ανησυχούσες μήπως πάει άσχημα πολύ γρήγορα».

Ακόμα κι έτσι, τα δύο είδη διαγνωστικών τεστ μπορεί να γίνουν λιγότερο ευαίσθητα στην παρουσία του ιού με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ PCR και γρήγορων τεστ COVID;

Οι γρήγορες δοκιμές, που συνήθως δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε 10-20 λεπτά, ονομάζονται επίσης τεστ αντιγόνου, που σημαίνει ότι ανιχνεύουν πρωτεΐνες SARS-CoV-2.

Οι μοριακές δοκιμές, που συχνά αναφέρονται ως τεστ PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης), προσδιορίζουν το γενετικό υλικό του ιού. Μπορεί να περιλαμβάνουν συλλογή δειγμάτων στο σπίτι, αλλά συνήθως πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία από πιστοποιημένο κλινικό εργαστήριο . Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να έχετε ένα αποτέλεσμα.

Η ευημερία της καρδιάς σας ξεκινά εδώ, στον ιστότοπο της Welltone ( https://welltone-website.com/el/ ).

Ο FDA είχε χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε 13 κατ’ οίκον, OTC δοκιμές αντιγόνου και τρεις τέτοιες μοριακές δοκιμές από τις 18 Ιανουαρίου.

Οι μοριακές δοκιμές τείνουν να είναι πιο ακριβές. Στο CVS Pharmacy, για παράδειγμα, το Pixel by Labcorp COVID-19 PCR Test Home Collection Kit είναι 124,99 $ στο διαδίκτυο. Η οικιακή δοκιμή αντιγόνου Flowflex COVID-19 είναι 9,99 $.

Υπάρχει μια αντιστάθμιση στην τιμή και την ευκολία των δοκιμών αντιγόνου. Είναι λιγότερο ευαίσθητα, οπότε αν το τεστ σας είναι αρνητικό, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχετε COVID-19.

«Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε PCR», είπε ο Δρ. Kami Kim , διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων και Διεθνούς Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα Morsani College of Medicine. «Επειδή πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις σχετικά με την απομόνωση και την έκθεση… εάν είστε συμπτωματικός, θα πρέπει πιθανώς να κάνετε ό,τι τεστ μπορείτε».

Οι δοκιμές αντιγόνου, ωστόσο, έχουν υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, εξήγησε η Kim.

«Το RNA που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή PCR είναι αρκετά διαβόητα ασταθές», είπε. "Γι’ αυτό συνήθως πρέπει να βρίσκεται σε εργαστηριακό περιβάλλον και είναι πραγματικά δύσκολο να κολλήσει σε ένα κιτ."

Τι πρέπει να κάνω εάν το τεστ COVID μου έχει λήξει;

Εάν το κιτ δοκιμής σας έχει λήξει και οι οδηγίες λένε να μην το χρησιμοποιήσετε, επικοινωνήστε απευθείας με τον κατασκευαστή για να ρωτήσετε εάν έχει χορηγηθεί παράταση διάρκειας ζωής.

Μια ειδοποίηση μπορεί να αναρτηθεί στον ιστότοπο της εταιρείας. Ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η Ellume, διαθέτουν τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης πελατών και email αφιερωμένα σε θέματα δοκιμών.

Τέλος, συμβουλευτείτε τις βάσεις δεδομένων του FDA για τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες:

Για παράδειγμα, μια επιστολή της 14ης Ιανουαρίου επιβεβαιώνει ότι η διάρκεια ζωής του μόνο συνταγογραφούμενου τεστ αντιγόνου INDICAID για COVID-19 , που κατασκευάζεται από την PHASE Scientific, έχει παραταθεί σε εννέα μήνες σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν είστε εντός εννέα μηνών από την ημερομηνία κατασκευής του κιτ δοκιμής σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από την αρχική ημερομηνία λήξης.

Εάν το τεστ σας έχει λήξει εδώ και καιρό χωρίς παράταση, πετάξτε το, είπε ο Prins, του UF. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αξιολογήσετε την εγκυρότητα του τεστ σας ανεξαρτήτως ηλικίας.

"Ένα πράγμα που οι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι αυτές οι δοκιμές έχουν μια γραμμή ελέγχου", είπε. «Θέλετε να βεβαιωθείτε απολύτως ότι αυτή η γραμμή ελέγχου θα βγει θετική, γιατί αυτός είναι ο δείκτης του αν το τεστ λειτουργεί όπως θα έπρεπε».

Πρόσθεσε, «Αν αυτό δεν είναι θετικό… δεν σημαίνει ότι έχεις αρνητικό αποτέλεσμα. Σημαίνει ότι έχετε ένα ανακριβές αποτέλεσμα».

Η Lindsey Leake είναι ρεπόρτερ για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική δικαιοσύνη του TCPalm. Έχει μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία και την ψηφιακή αφήγηση από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ένα πτυχίο από το Πρίνστον και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια επιστημονικής συγγραφής στο Johns Hopkins. Ακολουθήστε την στο Twitter @NewsyLindsey , στο Facebook @LindseyMLeake και στο Instagram @newsylindsey . Καλέστε την στο 772-529-5378 ή στείλτε της email στο lindsey.leake@tcpalm.com.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι να εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε. Εννοώ, εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, θα πρέπει να φοράτε μάσκα», είπε η Δρ Theresa Cullen, διευθύντρια του Τμήματος Υγείας της κομητείας Pima.

Η παραλλαγή δέλτα, επίσης γνωστή ως B.1.167.2, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Ο επιπολασμός του αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Αριζόνα. Οι περιοχές με θύλακες μη εμβολιασμένων ανθρώπων κινδυνεύουν περισσότερο από μια επιδημία που αφορά την παραλλαγή δέλτα, λένε οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

"Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100%, επομένως ο ιός πρέπει να σας το κάνει για να μην είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο σας. Εάν όλοι γύρω σας είναι εμβολιασμένοι, αυτός ο ιός δεν θα μπορέσει να σας φτάσει", είπε ο Χριστός. . "Αλλά αν ένα άτομο είναι ανεμβολίαστο, έχει μια μικρή ευκαιρία να έρθει σε εσάς. Εάν πέντε άτομα στους 10 γύρω σας είναι ανεμβολίαστα, έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες να σας έρθει."

Ενώ τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ φαίνεται να λειτουργούν κατά της παραλλαγής δέλτα, η βελτιωμένη ανοσία της κοινότητας στον SARS-CoV-​2 θα δώσει στον ιό μικρότερες πιθανότητες να συνεχίσει να μεταλλάσσεται σε κάτι πολύ πιο θανατηφόρο και ανθεκτικό στα εμβόλια.

Συνολικά 18.004 άνθρωποι στην Αριζόνα ήταν γνωστό ότι πέθαναν από τον COVID-19 μέχρι την Τετάρτη, δείχνουν τα στοιχεία του ADHS. Ενώ η αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων από τον COVID-19 που σημειώθηκαν νωρίτερα φέτος έχει επιβραδυνθεί, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν από τον COVID-19. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι, λένε οι αξιωματούχοι των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας.

"Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματά μας είναι σε μη εμβολιασμένα άτομα. Αυτός είναι ο φόβος μας, όταν υπάρχουν θύλακες κοινοτήτων που δεν είναι καλά εμβολιασμένες, θα εξαπλωθεί πολύ πιο εύκολα σε αυτές τις κοινότητες", είπε ο Christ.

Υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το εάν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό εξακολουθούν να πρέπει να κάνουν το εμβόλιο COVID-19.

Ωστόσο, οι συμβουλές των ειδικών στη δημόσια υγεία για αυτήν την ομάδα ανθρώπων ήταν συνεπείς: Τα άτομα που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν με τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τον COVID-19 θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19, λένε πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές. Είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τρόπος για να χτίσετε προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο από COVID-19, λένε.

Οι νέοι είναι το κλειδί για τη βελτίωση του ποσοστού εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η παραλλαγή δέλτα, σύμφωνα με τον Χριστό και άλλους ειδικούς της δημόσιας υγείας. Αλλά τα ποσοστά εμβολίων κατά του COVID-19 στην Αριζόνα κυμαίνονται πεισματικά στο 50% περίπου εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Μεταξύ 7 Ιουνίου και Τετάρτης, το συνολικό ποσοστό εμβολιασμού της πολιτείας των ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έφτασε στο 49,9% από περίπου 47%, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Αριζόνα. Ο μέσος όρος των ΗΠΑ την Τετάρτη ήταν 55% , σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το ποσοστό εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες 18 ετών και άνω της Αριζόνα με τουλάχιστον μία δόση ήταν 62,5% από την Τετάρτη, δείχνουν τα στοιχεία του CDC. Αυτό είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο των ΗΠΑ του 67,2% και χαμηλότερο από ό,τι σε ορισμένες γειτονικές πολιτείες. Στην Καλιφόρνια, το 75,3% του πληθυσμού 18 ετών και άνω είχε εμβολιαστεί από την Τετάρτη. στο Νέο Μεξικό, ήταν 77,1% και στο Κολοράντο ήταν 70,2%.

«Έχουμε ιστορικό διστακτικών εμβολίων, ακόμη και πριν από το εμβόλιο για τον COVID-19», είπε ο Christ. "Όπως ξέρουμε ότι το είχαμε ήδη εφαρμόσει και ότι βλέπουμε μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού στους 20 έως 44 ετών μας. Απλώς δεν λαμβάνουμε την αποδοχή που θα χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να το επιτύχουμε."

Τα ποσοστά εμβολιασμού για κατοίκους της Αριζόνα ηλικίας 55 ετών και άνω είναι «πραγματικά καλά», είπε ο Christ, αλλά οι κρατικοί αξιωματούχοι βλέπουν λιγότερους εμβολιασμούς στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία.

Τα δεδομένα σε όλη την πολιτεία δείχνουν ότι το 50% των κατοίκων της Αριζόνα ηλικίας 20 έως 54 ετών είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από την Τετάρτη, σε σύγκριση με το 80% αυτών των ηλικιών 55 ετών και άνω.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα μηνύματα που μπορεί τώρα να έχουν απήχηση στους ανθρώπους, προκειμένου να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν», είπε. "Γνωρίζουμε ότι οι πάροχοι και οι έμπιστοι φίλοι που έχουν εμβολιαστεί είναι μια καλή πηγή πληροφοριών που οι άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι εμπιστεύονται. Εργαζόμαστε για να το μεταφέρουμε (το εμβόλιο) στα γραφεία των παρόχων."

«Σίγουρα, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν»

Εκτός από το να συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού περισσότερων κατοίκων της Αριζόνα, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας της πολιτείας και της κομητείας εμμένουν στις υπάρχουσες στρατηγικές εμβολίου για τον COVID-19 – καθιστώντας το εμβόλιο εύκολα διαθέσιμο και στοχεύοντας ευάλωτες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Η πολιτεία και οι κομητείες στα τέλη Μαΐου πέρασαν από τοποθεσίες εμβολίων μεγάλης κλίμακας σε μικρότερες, πιο στοχευμένες εκδηλώσεις και το εμβόλιο είναι πλέον ευρύτερα διαθέσιμο σε μεμονωμένους παρόχους.

«Οπωσδήποτε, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετούς παρόχους εμβολίων στην κοινότητά μας και να συνδέσουμε αυτούς που είναι είτε δεσμευμένοι στο σπίτι είτε έχουν ανησυχίες ή προβλήματα με τη μεταφορά, με υπηρεσίες εμβολιασμού και ευκαιρίες εντός των κοινοτήτων τους», Η Διευθύντρια Υγείας Denise Burley είπε.

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τον ίδιο τον εμβολιασμό και να άρουμε ορισμένα από τα εμπόδια που σχετίζονται με τον εμβολιασμό», είπε.

Τα στοιχεία της πολιτείας από την Τετάρτη έδειξαν ότι το 37,2% του πληθυσμού της κομητείας Mohave είχε εμβολιαστεί, κάτι που είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πολιτείας.

Αν και η παραλλαγή δέλτα είναι μια «πολύ σοβαρή» ανησυχία, η Burley είπε ότι δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός από την προώθηση στρατηγικών εμβολιασμού.

"Η κύρια ανησυχία μας είναι ότι εάν η παραλλαγή δέλτα γίνει πρόβλημα και τα μη εμβολιασμένα άτομα αρχίσουν να αρρωσταίνουν πραγματικά και να χρειάζονται νοσηλεία, μπορεί να είναι πολύ αργά για όσους αποφασίσουν να εμβολιαστούν", ανέφεραν αξιωματούχοι της Cochise Health and Social Services σε δήλωση που εστάλη μέσω email. .

"Η έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο είναι μόνο 80% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής δέλτα για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Πλήρως εμβολιασμένος για Moderna και Pfizer σημαίνει δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση — για τον Janssen (Johnson & Johnson) είναι δύο εβδομάδες μετά τη μονή δόση."

Τα κρατικά στοιχεία από την Τετάρτη έδειξαν ότι το 46,7% του πληθυσμού της κομητείας Cochise είχε εμβολιαστεί.

«Σαφές ότι η παραλλαγή δέλτα αυξάνεται»

Η Δρ. Rebecca Sunenshine, ιατρική διευθύντρια για τον έλεγχο ασθενειών στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας Maricopa, είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 στην κομητεία Maricopa που περιέχει την παραλλαγή δέλτα αυξήθηκε από περίπου 2,7% σε 19% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

«Είναι πολύ σαφές ότι η παραλλαγή του δέλτα αυξάνεται εδώ στην κομητεία Maricopa, όπως συμβαίνει στην Αριζόνα και στις ΗΠΑ», είπε ο Sunenshine για την πολυπληθέστερη κομητεία της Αριζόνα. "Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά για να δούμε πόσο γρήγορα αυξάνεται. Και εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε όσο περισσότερα άτομα μπορούμε, επειδή γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών εκβάσεων από το δέλτα ένταση."

Contents

Sorry, the comment form is closed at this time.