Това поставя групата от четирима в пряка опозиция на позицията на Хелър.
390
post-template-default,single,single-post,postid-390,single-format-standard,central-core-1.1.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Това поставя групата от четирима в пряка опозиция на позицията на Хелър.

26 sept. 2023, Posted by admin in health

Това поставя групата от четирима в пряка опозиция на позицията на Хелър.

Най-малко 10 сенатори от Републиканската партия се обявиха против законопроекта в сегашния му вид.

Предизвикателството, с което се сблъскват републиканските лидери, е, че всеки сенатор има свои собствени проблеми със законопроекта и всякакви отстъпки към една фракция на партията – да речем, правенето на законопроекта по-консервативен, за да се намеси сенаторът от Тексас Тед Круз – може да отнеме гласове от друга фракция на партията партито.

Законодателите, които се надяваха да запазят известно разстояние между себе си и ядосаните избиратели, когато пристигнаха обратно във Вашингтон в понеделник, ги очакваха грубо събуждане. Протестиращите окупираха офисите на някои депутати в Сената, за да изразят несъгласието си срещу законопроекта. Полицията на Капитолия съобщи за общо 80 ареста в офис сградите на Камарата на представителите и Сената.

„Това е толкова просто: ако отрежете Medicaid, вие отрежете живота ми. Преживях всичко това — три пъти болен от рак — само за да умра от политическа алчност. Имам нужда от Medicaid, защото искам да живея“, извика един протестиращ в офиса на сенатора от Охайо Роб Портман. Половин дузина протестиращи около него повториха изявленията му ред по ред.

Круз не подкрепя законопроекта в сегашния му вид, защото смята, че не е достатъчно консервативен. Той предложи изменение, което ще позволи на застрахователните компании да предлагат нерегламентирани застрахователни планове, ако предлагат и планове, които включват обезщетения за покритие, предвидени от Obamacare.

Поправката на Круз вероятно ще привлече предпазливите консерватори, защото нерегулираните планове ще струват по-малко. Въпреки това критиците – включително някои от Републиканската партия – се притесняват, че по-младите, по-здрави хора ще се стичат към плановете с по-малко покритие и ще оставят по-възрастните, по-болни хора да плащат сметката за по-скъпите планове с по-голямо покритие.

Възвърнете своята независимост и живейте според вашите условия с нашето съвместно допълнение за подкрепа. Опитайте сега на https://hondrostrong-website.com/bg/ !

Круз каза в понеделник, че пълният текст на неговата поправка е бил изпратен на CBO за оценяване.

Но консервативният сенатор не сподели подробности. Когато беше попитан какво включва разговорите относно неговата поправка, Круз отговори: „Продължаваме да водим продуктивни дискусии“.

Сенатор Рон Джонсън, R-Wis., излезе срещу законопроекта заедно с Круз и двама други консерватори малко след внасянето му. Джонсън каза пред репортери в понеделник вечерта, че смята, че сегашното законодателство не е направило достатъчно за намаляване на премиите, но се надява на поправката на Круз, стига правителството да може да помогне за плащането на високи разходи за хора с предшестващи заболявания.

„Нуждаете се от механизъм за финансиране за тези хора, така че отново да не искаме 5% или 7% от населението да финансира съществуващи състояния или състояния с високи разходи, които разпространяваме в обществото“, каза Джонсън.

Джонсън изрази разочарование, че не е бил включен в процеса на изготвяне и все още няма представа какво има в най-новия проект, въпреки че той беше един от гласовете, които ръководството трябваше да получи. Въпреки това той все още не изключи възможността да получи сметка.

„Мисля, че ще имаме информацията, от която ще се нуждаем, ако желаем да я използваме“, каза Джонсън. „Не съм сигурен, че ще се заемем с него и това може да бъде изключително разочароващо за мен. Но мисля, че със сигурност можем да направим това.“

„Имам много притеснения относно поправката на сенатор Круз“, каза сенатор Сюзън Колинс, R-Мейн, в понеделник, добавяйки, че е загрижена, че това ще дестабилизира пазара и ще навреди на хората с вече съществуващи заболявания. Колинс каза, че има различни проблеми с настоящия законопроект и не го подкрепя.

„Застрахователната полица на Круз е по-лоша от липсата на полица“, каза лидерът на малцинството Чък Шумър, DNY, в Сената в понеделник следобед. „Не се заблуждавайте: поправката на Круз е жестока, подла измама.“

В четвъртък той каза, че иска да се увери, че „чергата няма да бъде изтеглена от Невада или над 200 000 жители на Невада, които са получили застраховка за първи път при разширяването на Medicaid“.

Настоящото предложение ще сложи край на разширяването на Medicaid на ACA чрез намаляване на засиленото федерално финансиране, което покрива новите записани за три години, започвайки през 2021 г. и завършвайки през 2024 г. Законопроектът също така ще ограничи сумата, която правителството дава на федералната програма Medicaid като цяло. Въпреки че този брой ще се увеличи с течение на времето, той ще бъде с по-ниска скорост от медицинската инфлация.

Съобщението на Хелър е важно, защото го прави петият сенатор, който се обявява против проектозакона. В четвъртък четирима консервативни законодатели – сенатори Тед Круз, R-Тексас, Ранд Пол, R-Ky., Рон Джонсън, R-Wis., и Майк Лий, R-Юта – обявиха, че няма да подкрепят законопроекта, тъй като той не отива достатъчно далеч в отмяната на Obamacare.

Това поставя групата от четирима в пряка опозиция на позицията на Хелър.

„Сенатор Хелър, който някога твърдеше, че ще се съсредоточи върху „отмяната и замяната на Obamacare с желаещ партньор в Белия дом“, изглежда върви по пътя с Нанси Пелоси, Чък Шумър и радикалната левица“, каза Уолш. „Със сигурност се надяваме, че ще промени решението си, когато научи повече за законопроекта. Ние от America First Policies ще се погрижим гражданите да знаят кой е застанал на пътя на отмяната и замяната на Obamacare и ще гарантираме, че гласовете на хората ще бъдат чути.“

Групата не е обявила размера на покупката.

America First Policies, която може да приема дарения от всякакъв размер, е една от няколкото външни групи, работещи за напредъка в дневния ред на Тръмп. Неговите лидери включват хора, тясно свързани с президента, включително Кейти Уолш, която е служила като заместник-началник на кабинета в Белия дом и Брад Парскейл, който беше дигитален директор на кампанията на Тръмп. Групата не е длъжна да разкрива дарителите си.

Принос: Deirdre Shesgreen и Fredreka Schouten

Прочетете още:

Промените в Medicaid в законопроекта за здравеопазване в Сената може да нарушат сделката за умерените републиканци

Президентът Тръмп: Законът за здравеопазването в Сената се нуждае от „малко преговори“

Законопроектът на Сената за здравеопазване: 9 републикански сенатори, чиито гласове ще бъдат ключови

Тръмп има предвид обещанието, което администрацията на Обама многократно е давала, че „ако харесвате своя план за здравеопазване, можете да запазите плана си за здравеопазване“ преди приемането на Закона за достъпни грижи. Това се оказа невярно и републиканците често сочат обещанието като пример за това, че Obamacare не работи.

Но Тръмп също направи някои собствени уверения, които не могат да се случат.

Ето три обещания, направени от Тръмп, които няма да се сбъднат при сегашните законопроекти, които се движат през Конгреса:

„Всички трябва да бъдат покрити.“

„Всички трябва да бъдат покрити. Това е нерепубликанско нещо, което казвам“, каза Тръмп пред CBS News през 2015 г. по време на първичните президентски избори. „Ще се погрижа за всички. Не ме интересува дали ще ми струва гласува или не. Всеки ще бъде обгрижван много по-добре, отколкото сега."

Докато следващата седмица се очаква анализ на законопроекта на Сената от безпартийната Бюджетна служба на Конгреса, прегледът на законодателството, което вече е прието от Камарата, изчислява, че 23 милиона души ще бъдат без застраховка до 2026 г. Тръмп първоначално отпразнува този законопроект, когато беше приет , но по-късно беше съобщено, че го е нарекъл „зло“ на лична среща със сенатори от Републиканската партия.

„Без съкращения“ на Medicaid

Тръмп многократно е обещавал, че няма да има съкращения в съвместната федерално-щатска програма, която осигурява здравно осигуряване за бедни, хора с увреждания и възрастни хора. Под Obamacare щатите получиха възможност да разширят своите програми Medicaid и 31 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, приеха. Някои от тези щати имаха републикански губернатори.

По време на брифинг с репортери в петък прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър неправилно каза, че Тръмп е „ангажиран да гарантира, че никой, който в момента е в програмата Medicaid, не е засегнат по никакъв начин, което е отразено в законопроекта на Сената“.

Това е невярно. Medicaid все още ще бъде съкратен съгласно законопроекта на Сената, но по-бавно от законопроекта на Камарата.

„Всичко е толкова добро за съществуващи условия, колкото Obamacare.“

В интервю за Bloomberg през май – само няколко дни преди Камарата на представителите да приеме тяхната версия на законопроекта за отмяна на Obamacare – Тръмп каза, че законодателството ще бъде „толкова добро за съществуващите условия, колкото и Obamacare“.

Obamacare каза, че на никого не може да бъде отказано покритие или да бъде таксуван повече за съществуващи заболявания.

И законопроектите за Камарата на представителите, и за Сената изискват застрахователните компании да предлагат покритие, но плановете могат да таксуват повече за хора с предшестващи заболявания в законопроекта за Камарата. Този законопроект заделя пари с надеждата да компенсира разходите. Законопроектът на Сената улеснява държавите да се откажат от изискванията застрахователните планове да покриват конкретни обезщетения, така че някои планове може да не покриват определени лечения.

Прочетете още:

Ето защо е толкова трудно да се напише законодателство за здравеопазване, което да мине

Законопроектът на Сената за здравеопазване: Ето как ще ви се отрази

ВАШИНГТОН — Републиканците в Сената се нуждаят от 51 гласа, за да приемат своя законопроект за отмяна и замяна на Obamacare.

Тъй като не се очаква демократите да гласуват за отмяна на Закона за достъпни грижи – те прекараха почти целия четвъртък след публикуването на законопроекта на Републиканската партия, оспорвайки го в Сената – републиканците не могат да загубят повече от двама свои членове, за да бъде приет законопроектът . (Републиканската партия има малко мнозинство от 52-48 в Сената, но вицепрезидентът Пенс може да бъде привлечен, за да прекъсне връзките.)

Тази малка разлика означава трудна работа за лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл, R-Ky., който трябва да се опита да убеди различните фракции на неговата партия да се обединят и да подкрепят законодателство , което е написано почти тайно и трябва да бъде гласувано само една седмица след пускането му.

Ето девет сенатори, които USA TODAY следи дали ще скъсат с партията си:

Консерваторите

Сензорите Ранд Пол, R-Ky., Майк Лий, R-Юта, Тед Круз, R-Тексас и Рон Джонсън, R-Wis., бяха извън портата само няколко часа след пускането на законопроекта със съвместно изявление, в което се казва те не бяха готови да гласуват за законопроекта такъв, какъвто е, но „ние сме отворени за преговори и получаване на повече информация, преди да бъде представен на пода“.

„Не изглежда, че този проект, както е написан, ще изпълни най-важното обещание, което дадохме на американците: да отменим Obamacare и да намалим разходите им за здравеопазване“, пише групата.

Пол каза пред репортери, че целта на публикуването на изявлението като блок е да привлече вниманието на републиканското ръководство: „Сега, след като е известно, че няма 50 гласа за това, надявам се, че тези, които… са написали законопроекта, ще преговаряйте с нас."

Пол каза, че неговата „надежда“ е четиримата сенатори да запазят гласовете си заедно като блок. Но той призна, че единственото споразумение, което групата е направила досега, е да публикува съвместно изявление в четвъртък.

Антиопиоидните кръстоносци

Сенсор Роб Портман, R-Ohio, и Shelley Moore Capito, RW.Va., са загрижени, че планът на Републиканската партия ще подкопае усилията за ограничаване на опиоидната епидемия, която взе смъртоносни жертви в съответните им щати. Най-голямата пречка: разширяването на Medicaid.

Охайо и Западна Вирджиния – заедно с 30 други юрисдикции – разшириха записванията в Medicaid съгласно Закона за достъпни грижи. Това разширяване драстично увеличи достъпа до лечение на зависимости за бездетни възрастни с ниски доходи – население, силно засегнато от кризата с опиоидите.

„Няма абсолютно никаква нужда от това“, каза Колинс, посочвайки поправката Хайд, законодателен текст, който вече забранява използването на федерални средства за аборти.

Мурковски, подобно на Колинс, е привърженик на планираното родителство. В реч пред законодателния орган на щата Аляска през февруари тя обеща да не гласува за законопроект за замяна на Obamacare, който би лишил финансирането на организацията.

„Аз, например, не вярвам, че планираното родителство има място в нашите обсъждания относно Закона за достъпни грижи“, каза тя в обръщението си към законодателите на щата. „Доларите на данъкоплатците не трябва да се използват за заплащане на аборти, но няма да гласувам за отказ на жителите на Аляска да имат достъп до здравните услуги, които предлага Планираното родителство.“

И двамата сенатори изказаха гласност за осигуряване на по-меко кацане за хората, които са били на Medicaid.

„Не е тайна, че здравеопазването трябва да бъде реформирано, но това трябва да се направи правилно“, каза Мурковски в изявление от четвъртък.

„Не мога да подкрепя законопроект, който ще увеличи значително премиите за по-възрастните американци или разходите от джоба за тези, които все още не са достатъчно възрастни за Medicare“, каза Колинс по MSNBC в четвъртък вечер. „Не мога да подкрепя законопроект, който ще доведе до загуба на здравни осигуровки на десетки милиони хора.

Contents

Sorry, the comment form is closed at this time.