Casă cu mansardă

Proiect de casă cu mansardă poziționată pe un teren îngust destinată unei familii tinere. O casă ieftină și confortabilă.
Caracteristici :
Regim de înălţime : P+M ;
Structură : Lemn ;
Suprafaţă Utilă : 95 MP ;
Suprafaţă terase, logii, balcoane : 27 MP ;
Suprafaţă construită : 136 MP ;
Amprentă la sol : 68 MP ;
Gabarit : 6,00 X 15,00 M ;
Număr dormitoare : 3 ;
Număr băi : 3 ;
Număr locuri în garaj : 0
An proiect : 2010
Detalii Proiect :

Terenul se află în mediul rural în apropiere de Bucuresti, în cadrul unei lotizări regulate pe faşii înguste, având dimensiunile de 12m deschidere la stradă şi 25m adâncime.

Dorindu-se o amprentă cât mai mică  la sol şi disponibilitatea spaţiului exterior pe toate laturile terenului, am integrat spaţiile necesare unei locuinţe unifamiliale în limitele a 6 metri lăţime şi 15 metri adâncime. În ciuda lăţimii reduse, atât spaţiile interioare cât şi cele exterioare oferă un confort ridicat atât prin dimensiuni cât şi prin organizarea lor raţională.

Este  dezvoltată pe două nivele: parter şi mansardă. Parterul găzduieşte zona de zi intr-un spaţiu deschis în care comunică liber livingul, locul de luat masa şi bucătăria, zonă care  continuă în exterior spre curtea din spate, pentru o intimitate mai accentuată. Spre stradă avem o camera care poate fi birou sau dormitor cu o terasă adiacentă, plus o baie şi loc de depozitare/ dressing.

La etaj avem două dormitoare servite fiecare de câte o baie şi un dressing. Pentru o recuperare a terenului ocupat prin amprenta clădirii, am dezvoltat la etaj două terase generoase obţinând astfel un plus de spaţiu exterior.

Într-o volumetrie simplă am dat impresia de joacă şi dinamism prin dispunerea golurior, a tăierilor din acoperiş şi prin acoperirea deschisă a teraselor.

UP