Casa la calcan

Caracteristici :
Regim de înălţime : P+1;
Structură : Zidărie portantă;
Suprafaţă Utilă : 134 mp;
Suprafaţă terase, logii, balcoane : 29 mp;
Suprafaţă construită : 248 mp;
Amprentă la sol : 124 mp;
Gabarit : 7,2 x 17.6 m;
Număr dormitoare : 3;
Număr băi : 3;
Număr locuri în garaj : 0;
An proiect : 2014.
Detalii Proiect :

Terenul se află în sectorul 6 al Bucureștiului având frontul la stradă de 10,4 m, lărgindu-se ușor spre latura din spate la 11,5 m, cu o adâncime de 28,5m are o suprafață de 281 mp.

Zona în care se află situl este o zonă cu reminiscenţe rurale (parcele înguste şi foarte adânci rezultate din diviziunea unor proprietăţi agricole, permiţând numai construcţia locuinţelor tip vagon, dispuse, nu prin cuplare, ci prin retragere pe aceeaşi limită de nord a fiecărei parcele şi oferind astfel în imaginea străzii, serii de calcane) și are ca destinație locuinţe individuale mici.

Prin tema de proiect s-a dorit o locuință care să ofere confort, intimitate, lumină naturală, iar la nivel estetic s-a dorit o volumetrie cât mai simplă dar cu o notă de inedit.

Cu o împarțire standard zi/noapte – parter/etaj, locuința are dispuse la parter un vestibul, o cameră de zi cu loc de luat masa, o bucătărie, un spațiu tehnic, un grup sanitar și două terase.

Interiorul locuinței respectă regulile minimalismului cuprinzând puține materiale și culori.Cu excepția albului dominant și a suprafețelor vitrate singura culoare/textura fiind cea a lemnului folosit pentru pardoseli și mobilier.

Proiectul a fost conceput pentru o familie de cinci membri, folosind foarte rațional terenul mic avut la dispoziție, acesta locuință satisface necesitățile actuale de locuire oferind intimitate și confort membrilor săi.

UP